Varför blir vissa hästar bra ?

För att få svar på frågan intervjuar vi Ircolensky 3år.

5194113d9eb080765381840b1c40d607

– Det är en svår fråga med två olika svar enl vår treåriga expert.

Min pappa och morfar har varit väldigt framgångsrika och min mamma alltid frisk & stark så jag har att brås på. Däremot vet jag inte ännu om jag varken vill eller kommer leva upp till det.

Jag har hört talas om människobarn till duktiga musiker som varit omusikaliska, tennisspelare vars barn saknat bollsinne och konstnärsbarn som knappt kunnat rita streckgubbar så enbart generna ger mig bara en antaglig genetisk förutsättning.

Tyvärr tror många människor kring mig att jag är bättre än jag är bara för att min pappa var duktig och när de vill sälja mig förutsätter de att jag är värdefull.

185585_392483154138370_773932035_n

Vad jag märkt bland mina kompisar är att många med fin släkt vuxit upp utomhus mer eller mindre helt utan träning de första 2,5 åren och ändå har deras ägare tagit för givet att de skall vara bättre än andra medans andra stackare inte fått växa upp ute med kompisar utan satts in i ett hus och börjat tränas redan som liten och de flesta har snabbt blivit duktiga, tyvärr har många av dem sedan fått ont eller helt enkelt inte tyckt att det är kul.

Mångas pappa var jättefin i 3 dagar som barn och fick därför en pappalicens trots att de faktiskt aldrig gjort något och nu räknar alla med att deras barn är jätteduktiga, Det tror jag kan leda till att många av mina kompisar pressas hårt för att de har mycket obevisat att leva upp till. Jag tror de utländska pappalicenstesterna är mer rättvisande eftersom de sker under lång tid och visar betydligt mer än om pappa hade 72 bra timmar eller en tillfällig svacka.

Vi lär ju aldrig få reda på hur det ligger till och egentligen är det lite som nazismens gamla genforskning möter kuratorns socialgruppsindelning, Dvs jag tror att människan är dum som tror att enbart gener räcker för att jag ska leva upp till de förväntningar som ställs på mig. Tyvärr har människan höga tankar om sig själva och alla verkar tro de kan hjälpa mig på rätt sätt. Precis som att alla skulle kunna hemundervisa sina egna barn i alla ämnen bättre än skolan skulle lära dem.

auctions_misc_golddigger

Tyvärr ser jag att många av mina kompisars mammor är arbetslösa, överviktiga och i dålig kondition och har ofta aldrig ens varit i bra kondition utan bara blivit mammor för att deras pappa var duktig och de inget annat kan. Det verkar som att deras människor skaffar hästbarn för att det är gulligt och för att de tror att de ska tjäna pengar. Det tycker jag är jättetråkigt för det gör att många av mina kompisar hamnar i fel fosterhem, gör sig illa och aldrig får den shans till utbildning människans skolplikt ger människan. Människan tror nämligen att alla som har minst en klok förälder är ett medfött geni. Därför undervärderas de riktiga genierna, speciellt om de var på dåligt humör en dag. Den enda dagen resten av deras livs värde baseras på. Ett jättekonstigt sätt att värdera mig på om du frågar mig…..

Ibland står det massa människor runt mig och ger bud på mig, ibland finns jag på bild och människor mailar bud på mig. Sen byter jag hem och helt plötsligt tar alla för givet att jag ska tycka om min nya människa och att vår kemi ska fungera. När jag inte känner så…. så tvingas jag helt plötsligt träna hårdare som om det är mitt fel att jag inte vill eller är bra på det andra bestämt jag ska vara bra på.

Man säger det är gulligt med häst, alla ska föda fram oss och att vi blir starka av att bo ute med mamma och sen lära oss allt av en som inte är lärare… Ingen vill erkänna att den med bra ekonomi kan hjälpa ett hästbarn bäst genom att skicka oss på internat för det är skillnad på att gå i kommunal skola eller specialinriktad yrkesskola, Få utan specialhjälp i sin utbildning har blivit ledande inom något.

Lika självklart som att en ryttare som utvecklas oftast inte gjort det ensam utan tränare.

3000 av oss föds varje år, 100 pers är duktiga privatlärare och 50 av oss får utmärkta examensbetyg men bara 20 av oss får den karriär man hoppats på. Det betyder att människan mättar marknaden med 2950 hästbarn som inte levde upp till förväntningarna varje år och att min människa inte får ut mitt värde…. Alla som skaffar hästbarn har inte de förväntningarna heter det men ändå skryts det om pappa & morfar vilket jag tycker är konstigt om barnet ändå ska vara hemma och bara ha kul. Varför avla på Arnold Schwarzenegger om det är ett barn likt Ernst Kirchsteiger man vill ha ?

Vi är precis som människobarnen, Har våra föräldrar vad som krävs och vi får rätt utbildning så blir vi bra. Lika självklart som att det inte är helt säkert att vi vill eller ärvt vad som krävs, Lika självklart som att 2950 som hemundervisats utan lärarutbildad mamma sedan riskerar att få ont när de hamnar i fosterhem för att fosterhemsvärden ställer gymnasiekrav på en som inte gått grundskolan än….. Om jag inte kan multiplikationstabellen vid 3 lär jag inte plugga fysik vid 4.

 

Fanns det en fråga någonstans… typ varför inte alla blir bra ?

Inte fan vet jag, det får du fråga dem.

images

 

 

 

webb

Kommentera